• LA COOPE

La Coope És una entitat centenària abocada a l´impuls, recerca, formació, suport de capacitats i materialització d’idees de negoci viables en format d’economia social.

L’entitat s’està redefinint i reimpulsant, després d’uns anys amb poca activitat. Cal destacar la seva importància històrica com a cooperativa de consum creada el 1903, i que havia tingut tradicionalment una arrelament molt important a Manlleu, arribant a tenir més de 700 socis el 1936. I fins fa pocs anys, mantenia el seu edifici a la plaça Fra Bernadí del municipi, que esdevenia un element emblemàtic de l’entitat.

És important destacar també les funcions que les cooperatives de consum realitzaven en el seu context econòmic, polític, social i cultural, manifestant-se clarament com una de les formes més importants d’organització del moviment obrer.

En motiu del seu centenari, es va editar el llibre seleccionar La Cooperativa de Manlleu: cent anys d’història: La Cooperativa Mútua de Pa i Queviures (1903-2003),  escrit per Josep Casanovas i Prat amb pròleg d’Antoni Gavaldà.

[ess_grid alias=”entitat-01″]

La Coope

Tel. de contacte :
A/e:

[eo_events]