Foto: Evgeni Tcherkasski

Actualitzem l’estat d’empreses i entitats de la xarxa alTERna’t d’economia social i solidària d’Osona que ens han fet arribar informació:

ACTIVEM COOPERATIVA. Han obert una secció especial al seu portal Tot Cursos amb informació sobre cursos online de proximitat que s’estan engegant aquests dies amb motiu del confinament. Més informació.

ADFO. Ofereixen un nou servei telemàtic gratuït d’atenció adreçat a tota la ciutadania. En concret, ofereixen serveis de psicologia, teràpia ocupacional, treball social i assessorament de l’educadora social. Més informació.

ATENEU COOPERATIU DE LA CATALUNYA CENTRAL. Atén de forma telemàtica totes aquelles consultes o acompanyaments relacionats amb l’economia social i solidària. Ho fa a través del telèfon 93 524 16 24 o el correu ateneucooperatiucc@gedi.org. També han començat a fer formacions online (poden consultar-se a serveis.coopcatcentral.cat) i actualitzen al seu web (www.coopcatcentral.cat) tota la informació referida a mesures i afectacions en empreses i treballadors derivades de la crisi sanitària. Més informació.

BANC DE LLAVORS DE RODA. Amb al Fira de la Llavor posposada fins el 6 de setembre, a partir del 20 d’abril vendran planter de tomaqueres de varietats locals a Mengem Osona a Vic i a Cereals Roda a Roda de Ter. Més informació.

ECOMIMOSA. Va tancar durant uns dies per preparar les mones ecològiques. Ha tingut obert fins el dia 13 per servir-les. També es podien fer els encàrrecs trucant al 615 34 07 60. Més informació.

EL SERRADET DE BARNERES. Tornen a poder fer parada a tots els mercats ambulants. Els dilluns a Manlleu, els dimarts i dissabtes a Vic, els dimecres a Torelló i els dijous a Roda de Ter. De moment, provisionalment, a Manlleu a la plaça Fra Bernadí i a Vic a la plaça Major. A part dels seus productes làctics, també venen les infusions de Sambucus. Més informació.

ESCOLA BRESSOL ELS PICAROLS. Matenen el contacte amb les famílies de forma telemàtica i els envien propostes a través de les xarxes socials. Més informació.

LA LLERA. L’escola cooperativa de Sora continua activa i ha elaborat un complet document d’acompanyament a les famílies per fer-los el màxim d’agradables als infants i que pugui repercutir positivament en el seu estat emocional. La comunitat educativa de l’escola també ha gravat el vídeo ‘Estem confinades’. Més informació.

L’EROL. La comunitat d’educació viva L’Erol, amb seu a Gurb, manté el contacte amb les famílies, entre altres maneres, amb la publicació de vídeos sanadors que ajuden a passar als infants aquests dies de confinament. També han publicat un vídeo sobre el projecte, que vindria a substituir la jornada de portes obertes. Més informació.

L’ESTÍMUL. Mantenen l’activitat de forma telemàtica i a través de les xarxes socials. Han creat diversos materials expressos per a aquests dies, entre ells un singular joc de l’oca del confinament. També han creat l’escola online «L’estímul a casa». Més informació.

MAS CORCÓ PAGESOS FORNERS. Tenen obert dimecres, dijous i divendres de 4 a 2/4 de 9, i els dissabtes de 2/4 de 9 a 2.  També reparteixen en llocs concrets de Manlleu, Vic i Torelló. El telèfon de contacte és el 684 202 102. Més informació.

MENGEM OSONA. Obren dilluns, dimecres i divendres de 4 a 8; dimarts i djous, de 2/4 de 10 a 2 i de 4 a 8, i dissabte de 2/4 de 10 a 2. També tenen un servei de comandes al whatsapp 621 24 28 52 o al correu mengemosona@gmail.com. La comanda es pot fer fins el dilluns al vespre i la cistella es recull el dimarts o dimecres a la tarda. Més informació.

SAMBUCUS. Tenen tancat el restaurant, però continuen cuinant per a serveis essencials, com els centres de salut mental i de menors. També fan entregues a domicili d’infusions. Les comandes es poden fer al whatsapp 669700971 o al correu infusions@sambucus.cat. Més informació.

SOM ENERGIA. La cooperativa d’energia verda està aplicant diferents mesures per mitigar l’impacte de la crisi social i sanitària. Entre altres, ajornar el pagament de la factura o modificar la tarifa o la potència contractada. Més informació.