L’escola La Llera de Sora, cooperativa membre de la xarxa alTERna’t, continua activa i ha elaborat un document per cuidar les famílies i els infants com han fet fins ara de forma presencial. Per això, amb l’objectiu de «crear un context favorable pels infants» perquè puguin viure de forma agradable el confinament i que, en conseqüència, això pugui repercutir positivament en el seu estat emocional i psicològic, han creat un programa d’acompanyament que es concreta en el document en qüestió i que pot consultar-se en aquest enllaç. «Aquesta situació és nova, incerta i molt abstracta pels infants, i volem donar-li un sentit», diuen en la introducció del document.

El document toca diversos aspectes de l’acompanyament a les famílies, des com cuidar però també cuidar-se; oganitzar el dia i crear rutines, que «aporten seguretat als infants»; trobar un sentit al confinament, en tant que «compromís col·lectiu»; els moments quotidians i de cures; els espais de joc autònom; límits i acompanyament emocional, o eines per situar-se en el temps, en els espais, i de comunicació. «Preneu-vos aquest document com a proposta. Res esta bé o malament, cadascú fa les coses de la millor manera que sap, però hem cregut important comunicar-vos tot això perquè potser dona una mica d’aire i llum. Fa dies que sentim la necessitat de cuidar-vos i compartir, encara que sigui des de casa», conclouen.

La comunitat educativa La Llera, en la línia de donar-li un sentit el màxim de postiu a tot plegat, també ha gravat el vídeo ‘Estem confinades’ que encapçala aquest article.