INICI / Actualitat

2/9/2020

Ja poden veure's al Museu del Ter les exposicions «Què és l'economia social i solidària?» i «La mar de plàstics»

Dues exposicions al Museu del Ter de Manlleu que poden veure's des d'aquest dimarts 1 de setembre són el tret de sortida al Mes de l'Economia Social i Solidària d'Osona. Un mes que ha de ser el preàmbul a la quarta edició de la fira alTERna't, programada per al 27 de setembre, si les circumstàncies sanitàries del moment no ho impedeixen.

 

Les dues exposicions són sobre l'economia social i solidària i sobre la preocupant proliferació de plàstics en els oceans. La programació d'aquestes dues exposicions es fa en la línia de difondre l'economia social i solidària, per una part, però també de donar relleu a l'eix temàtic d'aquest any, que és la lluita contra l'emergència climàtica.

 

 

L'exposició «Què és l'economia social i solidària?», que estarà oberta fins el dia 17 de setembre, ha estat cedita per l'Ajuntament de Cardedeu. A través de cinc plafons les persones que visitin l'exposició poden fer-se una idea de la importància i la presència en les nostres vides de l'economia social i solidària i del món cooperatiu en particular. També s'hi podrà trobar informació sobre algunes de les iniciatives socials de la xarxa alTERna't, així com qui ho desitgi fer-se una foto al photocall de l'exposició. Finalment, un seguit de missatges aproparan a les persones visitants a les motivacions per donar suport a les iniciatives d'economia social.

 

Un dels plafons de l'exposició «La mar de plàstics»

 

Pel que fa a l'exposició «La mar de plàstics», oberta fins el dia 27, cedida per la Diputació de Barcelona, explica de forma didàctica i entenedora la problemàtica de la contaminació marina per plàstics i les claus per formar part de la seva solució. I és que la contaminació per plàstics ha esdevingut, en els últims anys, un dels principals problemes que amenacen el medi marí, arribant a causar greus problemes en els ecosistemes i fins i tot en la salut de les persones.  Apropar-se a qualsevol platja i trobar residus surant a l’aigua o dipositats a la sorra, és una imatge, malauradament, molt habitual. Es calcula que cada any arriben als oceans entre 5 i 13 milions de residus plàstics.

alternat-expo-ess-1024x682.jpeg

alternat-expo-ess-1024x682.jpeg

Imatges relacionades

  • alternat-expo-plastics-1-1024x768.jpeg

Comparteix