INICI / Actualitat

17/9/2020

La fira alTERna’t dedicada a l’emergència climàtica s’ajorna fins el 2021 però es manté el gruix d’actes del Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona

Les entitats de la xarxa alTERna’t d’economia social i solidària han decidit ajornar la fira alTERna’t programada per al 27 de setembre i que aquest any estava dedicada a la lluista contra l’emergència climàtica fins el 2021. Sí que es mantenen, però es manté el gruix d’actes del Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona, que havia de ser el preàmbul de la fira. El motiu de l’ajornament ha estat la incertesa que genera la crisi sanitària de la Covid-19 en l’organització de fires com l’alTERna’t, programada al passeig del Ter de Manlleu, i amb diverses activitats al llarg del dia.

 

El Mes de l’Economia Social i Solidària, de fet, va començar l’1 de setembre passat amb l’obertura de dues exposicions al Museu del Ter de Manlleu. En concret, una és l'exposició «Què és l’economia social i solidària?», que el seu nom ja ho diu tot, i l’altra, «La mar de plàstics», que explica de forma didàctica i entenedora la problemàtica de la contaminació marina per plàstics i les claus per formar part de la seva solució. La primera exposició ja tanca aquest dijous dia 17, però la segona estarà oberta fins el dia 27. Aquell mateix dia 27, coincidint amb una jornada de portes obertes del Museu del Ter, s’hi podran fer visites guiades a les 11.30h, a les 12h i a les 12.30h.

 

La resta d’actes del Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona són els següents:

 

Exposició «La flora catalana del Montseny». Fins el 4 d’octubre, al Museu de l’Esquerda de Roda de Ter. Organitzat pel Banc de Llavors de Roda, la Fira de la Llavor Tradicional de Roda i l’Ajuntament de Roda.

 

 

Projecció del documental ‘El Ter al límit’. Diumenge, 20 de setembre, a les 19h, al Cinema Casal de Gràcia de Manlleu. Entrada gratuïta. Aforament limitat. Inscripció prèvia al web de l’alTERna’t (ess.manlleu.cat). Després de la projecció, col·loqui amb Jesús Soler (GDT) i Martín González Damonte (director del documental).

 

Setmana de l’alTERna’t a Ràdio Manlleu. Del dilluns 21 al divendres 25, programa diari a les 19h per Ràdio Manlleu, amb la participació de les entitats de la xarxa alTERna’t.

 

 

Entrega de premis del concurs literari «El porc del demà». Dimarts, 22 de setembre, a les 19.30h al Museu del Ter de Manlleu. Entrega dels premis i presentació del llibre que recull les tres narracions guardonades i set més de seleccionades. Retransmissió en directe per l’instagram de Setembre (@elsetembre). Aforament limitat. Inscripció al formulari https://ja.cat/DS8Dp. Organitzat pel GDT, Justícia Alimientària, Càrnies en Lluita, Pol·len Edicions i Setembre.

 

Xerrada de Yayo Herrero: «Feminisme i ecologia: per un món rural sostenible». Dimarts, 22 de setembre, a les 20h al Museu del Ter de Manlleu. Xerrada a càrrec de Yayo Herrero, antropòloga, professora i activista ecofeminista. Retransmissió en directe per l’instagram de Setembre (@elsetembre). Aforament limitat. Inscripció al formulari https://ja.cat/DS8Dp. Organitzat pel GDT, Justícia Alimientària, Càrnies en Lluita, Pol·len Edicions i Setembre.

 

 

Itinerari formatiu en economia social, Dies 22, 24 i 29 de setembre i 1 d’octubre, d’11h a 13h. Formació gratuïta online organitzada per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i Creacció. Inscripció a l’enllaç serveis.coopcatcentral.cat/program. S’hi explicarà amb detall el funcionament d’una cooperativa a partir d’experiències concretes.

 

 

Curs «La gestió estratègica de la incertesa». Dies 23 de setembre («La certesa»), 30 de setembre («La incertesa»), 7 d’octubre («El futur que volem») i 14 d’octubre (sessió personalitzada per projecte). Totes les sessions seran en línia de les 16h a les 20h. Organitzat per l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Manlleu. Inscripcions a l’enllaç serveis.coopcatcentral.cat/program.

 

Presentació de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central a Osona. Dimarts 29 de setembre a les 17.30h. Activitat en línia. L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central hi presentarà quins serveis ofereixen a les entitats de l’economia social d’Osona. Inscripcions: https://serveis.coopcatcentral.cat/program/lateneu-cooperatiu-a-osona-taula-territorial

 

Taller «Gelats sense sucre, glucosa ni sacarosa».Dimarts, 29 de setembre, a les 19h. Taller en línia a través de l’Instagram Live d’Ecomimosa (@ecomimosa). Organitzat per la pastisseria ecològica Ecomimosa.

 

Totes les activitats incloses en aquesta programació, especialment les presencials, estan condicionades a l’evolució de la pandèmia de la Covid-19, i per tant, poden ser subjectes de modificació, que s’anunciarà a través dels canals públics de la xarxa alTERna’t.

mes-ess-alternat-logo.jpg

Imatges relacionades

  • alternat-el-ter-al-limit.jpeg
  • alternat-incertesa-1024x724.jpeg
  • alternat-curs-coopes-1-1024x1024.jpeg
  • alternat-yayo-725x1024.jpeg

Comparteix