INICI / Actualitat

30/7/2021

#alTERnat2021: el documental 'Viure de l'aire', sobre la primera eòlica de participació popular del sud d'Europa, es projecta a Manlleu

El diumenge 19 de setembre, en el marc del Mes de l'Economia Social i Solidària d'Osona de l'#alTERnat2021, es projecta a Manlleu el documental Viure de l'aire, sobre la primera eòlica de participació popular del sud d'Europa, que és a la comarca de l'Anoia. La projecció serà a les 7 del vespre al cine Casal de Gràcia i si bé l'acte és gratuït, es recomana la inscripció prèvia, ja que per seguir les mesures Covid l'aforament és limitat.

 

La inscripció pot fer-se en aquest enllaç.

 

La projecció del documental anirà seguida d'un debat amb el director del documental, Pep Puig. El debat serà dinamitzat per Aina Roca, de la plataforma Per una Plana Viva.

 

Viure de l'aire és una de les experiències pioneres en l'explotació d'una planta eòlica per part de la ciutadania, sense dependre de grans corporacions. El model és més viu que mai, en un moment on les grans empreses del sector energètic estan entrant amb força en el sector de les energies renovables, no sempre respectant els drets ambientals i dels territoris on s'implanten.

 

El documental mostra com va començar la història de l'energia eòlica, la relació amb el moviment antinuclear i el paper que juga la societat per la democratització de l'energia a l'Estat espanyol. El documental també pretén ser una mostra inspiradora per altres municipis, comunitats o països perquè puguin desenvolupar el seu propi projecte comunitari i encoratjar-los també a fer-ho realitat.

 

Podeu trobar més informació sobre el Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona en aquest enllaç. I el programa complet en aquest altre enllaç.

 

 

Comparteix