INICI / Actualitat

3/8/2021

#alTERnat2021: debat sobre la transició ecosocial i presentació de 'Nos sobran las ideas', d'Arnau Montserrat

 

El divendres 17 de setembre el Mes de l'Economia Social i Solidària d'Osona #alternat2021 inclou la presentació del llibre Nos sobran las ideas. Propuestario para una transición ecosocial, d'Arnau Montserrat. La presentació tindrà format de taula roda entorn a les mesures agroecològiques per a la transició ecosocial i serà organitzada per Pol·len Edicions, editorial que ha publicat el llibre. A la taula hi participaran el propi autor del llibre, l'activista agroecològic Arnau Montserrat; Aia Roca, de Mengem Osona; Ginesta Mary, del Grup de Defensa del Ter, i Pere Bosch, del Banc de Llavors de Roda de Ter.

 

Nos sobran las ideas. Propuestario para una transició ecosocial es presenta com «un viatge pel saber col·lectiu que s'ha proposat viure una vida bona i digna dins els límits i més enllà del saqueig». Però es pregunten si es pot imaginar quelcom així en l'horitzó de l'extinció. En realitat, citant a Bifo, consideren que no hi ha altra forma de sortir-se'n que «continuar imaginant tendresa, imaginant erotisme, imaginant aventura». I les mil-i-una maneres de posar la vida al centra han estat somiades, debatudes, practicades, polides. Algunes només cal recupear-les, altres deixar de fer alguna cosa; no pas poques ja estan en marxa i altres continuen semblant de ciència-ficció, bloquejades per poderosos interessos.

 

I afegeixen que canviar de rumb no serà fàcil, però que tot és possible quan continuar igual ja no ho és. Consideren que només una societat no regulada per les lleis del capital pot parar -perquè ja s'ha produït prou, repartir la riquesa, fer un ús social d'un invent tècnic, rebutjar les guerres, fer bé les coses, convertir l'atur en descans o ritualitzar el viatge d'un virus com un moment d'aturada radical. El llibre està teixt per Arnau Montserrat, que s'alimenta, en diversos sentits, de l'experiència de Vall de Can Masdeu, territori ecosocial sostingut per la comunitat a mig camí de Nou Barris i la serra de Collserola. El llibre inclou il·lustracions de Miguel Brieva.

 

Podeu trobar més informació sobre el Mes de l'Economia Social i Solidària d'Osona en aquest enllaç. I el programa complet en aquest altre enllaç.

alternat-picarols-podcast-1-1024x683.jpg

Comparteix