31/8/2022

Comença tot un mes d’actes per donar visibilitat a l’economia social i solidària de la comarca d’Osona

alternat2022-post-quadrat-1.png

La fira Tasta la Llavor, que es fa aquest diumenge 4 de setembre a Roda de Ter, serà un any més el tret de sortida al Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona. El dia central del mes serà el 18 de setembre, amb una nova edició de la Fira alTERna’t al passeig del Ter de Manlleu, on les entitats de la xarxa del mateix nom es donaran a conèixer i organitzaran un conjunt d’activitats per donar visibilitat a l’economia social i solidària de la comarca. Aquest any, amb les economies comunitàries, i més concretament les comunitats energètiques, en la creació de les quals Osona n’és comarca pionera, com a eix central.

Més enllà de la fira Tasta Llavor i la fira alTERna’t, que es presentarà en els pròxims dies en el mateix escenari on se celebrarà el dia 18, el Mes de l’Economia Social i Solidària inclou altres actes organitzats per les entitats de la xarxa. Així, per exemple, el dia 15, la cooperativa Cardant Cultura, una de les últimes i interessants incorporacions a la xarxa, organitza al seu local de Can Grau, a les Masies de Roda, un acte sobre cinema d’escalada a càrrec d’Abel Arderiu. O el dia 22, Pol·len Edicions, que ara també té implantació a la comarca d’Osona, organitza a la biblioteca de Manlleu la presentació del conte ‘I es va fer la llum, un conte per combatre la pobresa energètica’, a càrrec d’Irene Gonzàlez, d’Enginyers Sense Fronteres.

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central també organitza alguns dels actes, des de formacions sobre intercooperació per enfortir-se fins a un cinefòrum, el dia 29, amb la projecció del documental ‘Kiss The Ground’ al Museu del Ter de Manlleu, amb debat posterior sobre com l’agricultura i l’economia solidària poden combatre l’emergència climàtica.

Pel que fa a la fira del dia 18, inclou des de xerrades i taules rodones, amb participació de ponents de reconeguda trajectòria, a la mostra d’entitats i un munt de tallers adreçats a tot tipus de públics, però pensats especialment en el públic familiar. La fira tindrà com a colofó un concert de Coloma Bertran i Quim Abramo, a la 1 del migdia, i un dinar popular.

48134472426_17f3b44bdb_k.jpg

Comparteix