INICI / Actualitat

19/3/2023

Una mona de Pasqua de l’obrador de xocolata de Sant Tomàs, la segona millor de Catalunya

La mona “Cap Ou sense plomes” vol retre homenatge a la mona tradicional amb un ou i les plomes, que en aquest cas també es poden menjar.

La mona “Cap Ou sense plomes” elaborada per l’obrador de xocolata de Sant Tomàs, entitat membre de la xarxa alTERna't ha guanyat el segon premi del concurs la Millor Mona de Pasqua del 2023 en la que hi poden participar pastissers i flequers dels Països Catalans.

 

La mona premiada ha concursat en la categoria Mona de Xocolata - Ou de Pasqua i tal com explica el mestre xocolater de l’obrador de Sant Tomàs Jordi Ortíz “es tracta d’una creació que ha volgut retre homenatge a la mona tradicional simbolitzada amb un ou i on les plomes en aquest cas de xocolata també es poden menjar”.

 

El concurs que aquest any arriba a la segona edició, l’organitza l’agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb el suport de la marca Fills de Moretó, el Gremi de Flequers de Barcelona, el Gremi de Flequers de la província, els flequers artesans de les comarques gironines, el gremi de flequers de Lleida, l’Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Pastissers de Girona. Compta amb dues categories, la millor mona tradicional i la millor mona de xocolata - Ou de Pasqua. En el cas de la categoria de l’ou de Pasqua es valorava l’originalitat, la tècnica i el seu aspecte.

 

El concurs va tenir lloc el 6 de març a Barcelona i les mones que hi van concursar es van entregar a la ONG La Casa de Sofia, un projecte de l’Hospital de Sant Joan de Déu.  

La mona de l'obrador de Sant Tomàs

La mona de l'obrador de Sant Tomàs

Comparteix