INICI / Actualitat

17/4/2023

Les escoles de Manlleu creen sis cooperatives en el marc del programa CuEmE

L'últim 'Fem Xarxa' de l'OPE Manlleu informa d'una nova edició del programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l'Escola) a les escoles de Manlleu. Organitzat per la Diputació de Barcelona, el programa busca fomentar l'esperit emprenedor a partir de la creació d'una cooperativa a l'aula. 

L’alumnat de 4t i 5è de primària d’algunes escoles de Manlleu han realitzat les diverses fases de constitució d’una empresa: escollir un nom, dissenyar un logotip, realitzar estudis de mercat i una campanya de màrqueting, elaborar productes i vendre’ls. Els noms de les cooperatives d’enguany són:  Five Team, Hiper Coope, ReciPuig, E.P.A.M, Productes Vedruna i Cooperativa Colonial.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona, potencia la millora de les competències de creativitat, treball en equip, comunicació, iniciativa, digital... I  permet vincular el treball a l’aula amb activitats del municipi i conèixer cooperatives reals del territori.

Una part dels diners recaptats amb la venda dels productes que els infants han fabricat, es destinen a alguna entitat social. Així també treballen una part més comunitària.

Des de l’OPE s’acompanya a l’alumnat en algunes accions, com les de fer la simulació de sol·licitud del NIF de l’empresa al Lab Manlleu, l’acompanyament amb cooperatives reals per conèixer com funcionen i treballen, o la sol·licitud per poder muntar una parada al mercat. També van participar en el programa de ràdio de l’OPE, A Manlleu Fem Xarxa, on van explicar la seva experiència durant el CuEmE.

Enguany es recupera la trobada comarcal de cooperatives escolars. Abans de la COVID s’havia celebrat a Manlleu, i en aquesta ocasió es farà a Olost el dia 12 de maig.

alternat cueme.jpg

Comparteix