L’espai oferirà productes de les entitats de la xarxa alTERna’t, que agrupa diverses entitats de l’economia social i solidària d’Osona
- Les dues entitats que estrenen l’espai són Maresmon i Areté, que el tindran obert els dimecres i divendres al matí
- La presentació de l’espai s’ha fet en el marc del Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona que es tancarà el 2 d’octubre amb un fi de festa amb Guillem Roma
El Mercat Municipal de Manlleu disposa des d’aquest dimecres d’un espai dedicat a la promoció i venda de productes de l’economia social i solidària d’Osona. L’Espai alTERna’t ocupa una de les parades exteriors -que donen directament al carrer- del mercat municipal i està a disposició de les entitats de la xarxa alTERna’t, que agrupa diverses entitats de l’economia social i solidària de la comarca.
La inauguració s’ha fet coincidir aquest dimecres amb la presentació del projecte que s’ha fet en el marc del Mes de l’Economia Social i Solidària d’Osona que organitza la xarxa alTERna’t amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu.
A la presentació a la ciutadania i a la premsa que s’ha fet aquest dimecres al matí hi ha intervingut Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, i Aurora Colom i Mercè Generó, en nom de Maresmon i Areté, les dues entitats de la xarxa que de moment ocuparan l’espai mostrant-hi i venent els seus productes. En concret, producte tèxtil i mobles restaurants fruit de l’activitat social d’ambdues entitats.
De moment, l’espai estarà obert els dimecres i divendres de 10 del matí a 2 del migdia. Més endavant, però, no es descarta ampliar l’horari, així com també obrir-ho a altres entitats de forma rotatòria.
Roda de premsa de presentació de l’Espai alTERna’t. D’esquerra a dreta, Aurora Colom, Eudald Sellarès i Mercè Generó
Eudald Sellarès ha mostrat la seva satisfacció que deu anys després de la seva reforma el mercat municipal de Manlleu sigui «un mercat singular, on sempre passen coses». En aquesta ocasió, satisfacció especial pel fet que la iniciativa beneficia a l’economia social i solidària, a través de la xarxa alTERna’t, «per donar a conèixer el que fan, però també vendre el producte, i així tanquem el cercle».
Aurora Colom ha posat de relleu el paper de les dones que treballen amb Maresmon, un projecte que també ja porta anys oferint oportunitats de formació «i especialment d’apoderamenta aquestes dones». Algunes de les dones han participat en l’acte d’aquest dimecres.
Per la seva part, Mercè Generó ha apostat per donar valor a «la cultura de la segona mà», en la línia de l’eix temàtic del Mes de l’Economia Social i Solidària d’aquest any. Ha exposat un seguit de projectes amb els quals Areté està treballant amb l’Ajuntament de Manlleu, i altres que han de venir en el futur, com l’obertura d’una botiga de producte reutilitzat de la qual l’espai alTERna’t només n’és l’embrió.
Un racó de l’Espai alTERna’t, amb alguns dels productes que estan a la venda
El Mes de l’Economia Social i Solidària continua fins el 2 d’octubre
Pel que fa al Mes de l’Economia Social i Solidària fins el moment ha tingut actes pràcticament cada dia. S’hi han alternat tallers relacionats amb la reutilització i el reciclatge amb xerrades, presentacions i taules rodones entorn a l’eix temàtic de la lluita contra l’emergència climàtica i les solucions que ja actualment s’hi estan aportant des de l’economia social i solidària, des de diverses àmbits com la mobilitat, el consum, l’energia o l’agroecologia.
El Mes de l’Economia Social i Solidària es clourà el 2 d’octubre al matí a l’Embarcador del Ter de Manlleu amb una assemblea d’iniciatives d’economia social i solidària d’Osona que anirà seguida d’un fi de fest amb Guillem Roma, que oferirà un tast del concert que farà al vespre a la plaça Fra Bernadí a la Festa del Porc i la Cervesa.