INICI / Actualitat

24/4/2019

L’alTERna’t 2019 serà el 16 de juny i integrarà el popular Dinar de Llençats al migdia

 

 

Una de les parades de la mostra d'entitats d'economia social de l'alTERna't 2018

 

  • La fira de l’economia social i solidària d’Osona es farà com cada any al passeig del Ter de Manlleu i en aquesta edició consolida el seu caràcter comarcal

 

  • L’alTERna’t serà el colofó de tot un mes d’actes relacionats amb l’economia social a Osona i que començarà el 17 de maig amb una trobada a Manlleu de 864 alumnes de cooperatives escolars d’arreu de la comarca

 

L’alTERna’t, la fira de l’economia social i solidària d’Osona, ja té data: el 16 de juny. Aquest any, a més, la fira durarà tot el dia, ja que s’hi integra el popular Dinar de Llençats que organitza per quart any consecutiu el col·lectiu «Tu no ho llencis!». L’alTERna’t aquest any consolida el seu caràcter comarcal i, a més, serà el brillant colofó a tot un mes d’activitats relacionades amb l’economia social i solidària a Osona i, molt concretament, a Manlleu. El mes de l’economia social i solidària a Osona començarà el 17 de maig amb una trobada de cooperatives formades pels alumnes de 19 escoles de la comarca. La trobada aplegarà 864 alumnes al pavelló de Manlleu.

 

La fira alTERna’t va néixer fa dos anys de la mà de la XESS Manlleu i l’Ajuntament de Manlleu amb l’objectiu de visualitzar les iniciatives d’economia social i solidària de la ciutat, però ja a partir de la segona edició es va obrir a projectes de la resta de la comarca. Aquest any, ampliant el nombre d’activitats i d’expositors, i sobretot, eixamplant l’horari al matí i migdia gràcies a la integració en l’alTERna’t del Dinar de Llençats, es proposen fer un salt qualitatiu per convertir-se en el referent a Osona de l’economia social i transformadora, un àmbit en el qual des de Manlleu ja s’està treballant des de fa anys.

 

El grup d’entitats i empreses que estan preparant l’alTERna’t 2019 des de la tardor passada ja té el programa molt enllestit. Hi haurà des dels espais de mostra i degustació als d’activitats per a totes les edats, els de cuina i dinar, un ‘chill out’ per reposar forces i l’espai de xerrades i del concert que tancarà la jornada. El programa complet es donarà a conèixer en pocs dies, coincidint amb l’anunci de la programació definitiva del que serà un autèntic mes de l’economia social i solidària d’Osona. Un mes que començarà el 17 de maig amb la presència a Manlleu de 864 alumnes de 19 escoles d’arreu de la comarca.

 

Al llarg del mes hi haurà, entre altres actes, des de la projecció el 30 de maig al CineClub Vic del documental ‘Food Coop’, sobre el supermercat cooperatiu del mateix nom que hi ha a Nova York, en un acte impulsat per Mengem Osona i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, a una trobada de les cooperatives escolars de Manlleu que vendran els productes que hauran elaborat durant el curs o una jornada de cuina al mercat municipal de Manlleu amb productes procedents de l’economia social i solidària. Just el dia abans de l’alTERna’t a Manlleu, però, hi haurà un altre dels actes potents del mes, una jornada d’habitatge cooperatiu a Vic amb presència de ponents nacionals i internacionals que exposaran experiències d’èxit en aquest àmbit que cada vegada té més demanda, també a la comarca. L’organització de la jornada va a càrrec de l’Ajuntament de Vic.

 

Tres anys de trobada de cooperatives escolars i quatre de Dinar de Llençats

 

La trobada de cooperatives escolars del 17 de maig a Manlleu aplegarà 864 alumnes de 19 escoles de diferents poblacions d’Osona i el Lluçanès. De Manlleu hi participen les escoles Quatre Vents i Pompeu Fabra. La trobada consistirà en una gimcana d’activitats per treballar la cooperació, el treball en equip i la creativitat, en una activitat coordinada per Quiràlia. El programa CuEmE, subvencionat per la Diputació de Barcelona, vol fomentar la cultura emprenedora a l’escola en el cicle superior de primària a partir de la creació d’una cooperativa escolar gestionada pel mateix alumnat. La de Manlleu serà la tercera trobada comarcal de cooperatives d’Osona del programa CuEmE, i és la primera que surt de Vic.

 

I el que arriba a la quarta edició és el Dinar de Llençats, que precedit durant el matí de diferents activitats entorn al reciclatge i el reaprofitament, aquest any ocuparà el migdia i primeres hores de la tarda de la fira alTERna’t 2019. El dinar de Llençats és un àpat d’aprofitament en el que el principal ingredient són els aliments recuperats dels comerços de Manlleu i que tot i ser aptes per al consum ja no es poden vendre, com la fruita massa madura o lletja. És un dinar gratuït i solidari en el que a canvi del dinar es recullen aliments de llarga durada pel banc d’aliments de Manlleu, El Sarró. En les tres primeres edicions es va recuperar una tona de productes frescos i s’hi va recollir gairebé una tona i mitja d’aliments secs per a El Sarró.

IMGP2255-1024x680.jpg

Comparteix