INICI / Actualitat

13/5/2019

L’OPE de l’Ajuntament de Manlleu col·labora amb la Xarxa d’Economia Solidària (XES) en la campanya del Balanç Social


La campanya del Balanç Social d’enguany s’allargarà fins el 30 de juny i la col·laboració entre l’ajuntament i la XES possibilitarà que aquelles iniciatives d’Economia Social i Solidària que vulguin completar-lo, puguin fer-ho amb l’ajuda i acompanyament del personal tècnic de l’OPE

El Balanç Social és una eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern. Les organitzacions que el fan poden fer servir els resultats per millorar internament i permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social. El balanç social avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica cinc grans característiques de tota empresa o entitat que vulgui ser socialment responsable: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral.

Per fer-ho, es disposa d’una eina informàtica en línia que dona accés a un qüestionari general a omplir per part de l’empresa; i també a quatre conjunts de qüestionaris que poden respondre anònimament persones treballadores, empreses o persones usuàries o clientes, sòcies i persones voluntàries. Amb tot això s’obté de forma automàtica l’informe de balanç social; el document en què les empreses descriuen i mesuren les seves aportacions socials, laborals, professionals i ecològiques fetes per al llarg d’un exercici.

En l’edició anterior, d’aquesta col·laboració entre l’Ajuntament de Manlleu i la XES va sorgir-ne el Catàleg de consum responsable d’Osona. El catàleg en qüestió és una rèplica del catàleg de Mercat Social de la XES, però filtrat per les entitats i empreses amb seu a la comarca d’Osona. L’aparició al mateix està condicionada a l’elaboració i aprovació del Balanç Social de la XES.

Comparteix