Som Cims, un projecte d’integració i educació en valors a través de la pràctica dels esports de muntanya, comença dilluns vinent, 17 de setembre, la seva tercera edició. L’activitat persegueix contribuir a la millora de la inclusió social de joves entre 13 i 18 anys de Manlleu, i molt especialment, d’aquells joves en situació de vulnerabilitat o que tenen difícil accés a la pràctica esportiva. Des de l’organització s’han posat en contacte amb tots els centres educatius de Manlleu perquè expliquin l’activitat a aquells joves que puguin estar interessats en participar-hi.

Les activitats que es duen a terme són senderisme, escalada, orientació, BTT, córrer, espeleologia, primers auxilis, etc. En principi s’inicia el dia 17 de setembre amb 2 grups de 8 joves:

– Grup 1: De 13 a 16 anys: Actualment està complert, però si algun altre jove hi estés interessat, entraria en llista d’espera.

– Grup 2: De 16 a 19 anys: En aquest grup hi ha disponibilitat.  (Si no està complert el dia 17 s’iniciarà el dia 24).

En principi es busquen joves que per la seva situació familiar o personal tinguin dificultats per accedir a l’esport, per trobar un esport que els hi agradi, que puguin tenir dificultats de motivació, en les relacions familiars o socials, etc. És a dir que per algun motiu o alte els hi aniria molt bé sortir a fer esport a l’aire lliure.

Es du a terme els dilluns de les 17.30h a les 19:30h i els dimecres de les 16:00h a les 18:00h. Les activitats es fan a terme a Manlleu i a diversos llocs de la comarca.

Es pot trobar més informació de Som Cims en aquest enllaç o en aquest reportatge.